Professorat

RAFAEL DE ASIS ROIG

Mèrits curriculars

Catedràtic de Filosofia del Dret,
Llicenciat en Dret a la Universitat Complutense de Madrid l’any 1986, adquirint el grau de Doctor en Dret per la Universitat Carlos III de Madrid l’any 1990. Ha estat professor a les Universitats de Castella-la Manxa (Albacete), Complutense de Madrid , Jaén, i Carlos III de Madrid. Ha estat director de l’Institut Universitari “Bartolomé de les Cases” i del Departament de Dret Internacional, Eclesiàstic i Filosofia del Dret de la Universitat Carlos III de Madrid. Presideix la Fundació Gregorio Peces-Barba per a l’estudi i la cooperació en drets humans.
Imparteix docència en grau i en postgrau sobre Filosofia del Dret, Teoria del Dret, Concepte i fonament dels drets, Teoria jurídica dels drets, Interpretació i argumentació jurídica.

Les seves principals línies de recerca són Teoria del Dret, Drets Humans, Filosofia Política, Argumentació jurídica. Igualtat i No discriminació. Drets de les persones amb discapacitat. tecnologies emergents

BLANCA CEGARRA DUEÑAS

Mèrits curriculars

Actualment: Doctoranda en Ciència Política (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració i Filosofia del Dret de la Universitat de Barcelona).

Llicenciada en Sociologia (Universitat de Barcelona). Màster en Gestió Pública (Interuniversitari: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra), Màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària (Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l’IGOP (Interuniversitari: Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona ).

Des 2017: Professora associada de l’assignatura Polítiques Públiques II del grau de Ciències Polítiques i de l’Administració, Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i al Màster de Gestió Pública Avançada de la Universitat de Barcelona.

M PILAR DIAZ LOPEZ

Mèrits curriculars

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona amb estudis de Postgrau en Comunicació i Lideratge Polític a la UAB i Màster en Discapacitat, Autonomia Personal i Dependència per la UIMP.
Professora associada de la Universitat de Barcelona en la Unitat de Recerca i Formació (URF) de Treball Social, impartint l’assignatura de Discapacitat i Treball Social.
Secretària d’Estat de Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (2018), Directora de l’Observatori de la Discapacitat Física (2015-2018), presidenta de l’A Amputats Sant Jordi (2002-2016), presidenta de la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona (2016-2018). Membre de diferents comissions de participació del CERMI i Vicepresidenta Quarta del Comitè Català de Persones amb Discapacitat
És coautora de diverses publicacions i articles relacionats amb l’impuls a les polítiques de discapacitat, els drets de les persones amb discapacitat o l’accessibilitat universal entre altres temes.
Actualment és Assessora Externa experta en polítiques de discapacitat, Membre del Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’AGBAR i Patrona de la Fundació Integralia-DKV.

ANTONIO JIMENEZ LARA

Mèrits curriculars

Licenciado en Ciencias Políticas y Sociología (sección de Sociología) por la Universidad Pontificia de Salamanca y por la Universidad Complutense de Madrid, en las especialidades de Sociología General y Antropología Social. Licenciado en Ciencias de la Información (rama de Periodismo) por la Universidad Complutense de Madrid.

Ha cursado el Programa de Doctorado “Avances y Perspectivas en la Investigación sobre personas con Discapacidad”. Facultad de Psicología. Universidad de Salamanca.

Experto en análisis de políticas sociales, fue Jefe del Servicio de Estadística y Estudios Socioeconómicos y Coordinador de Programas de Cooperación con Iberoamérica en el Instituto Nacional de Servicios Sociales (actual IMSERSO), y Director del Gabinete del Secretario General del Consejo Económico y Social.

Consultor social, colabora, entre otras instituciones, con el Real Patronato sobre Discapacidad, la Fundación ONCE, el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), el Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO), el grupo empresarial ILUNION, el Instituto de Integración en la Comunidad de la Universidad de Salamanca (INICO) y la Organización Iberoamericana de Seguridad Social (OISS). Desarrolla varías líneas de investigación sobre temas sociales (personas con discapacidad, personas mayores, dependencia, tercer sector).

EDUARDO DIAZ VELAZQUEZ

Mèrits curriculars

Doctor en Sociologia amb la tesi doctoral: “L’accés a la condició de ciutadania de les persones amb discapacitat. El cas d’Espanya “qualificada amb Excel·lent” Cum Laude “i Premi Extraordinari de Doctorat curs 2015/16 (publicat en el Bouc nº 25 21 de desembre de 2017). Departament de Sociologia I (Canvi Social) Universitat Complutense de Madrid (UCM), dirigida per Dr. Miguel A. V. Ferreira. Lectura 30 de octubre del 2015.
Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en el programa de doctorat “Dinàmiques contemporànies de transformacions socials: ciutadania, gènere i treball” del Departament de Sociologia I (Canvi Social) de la Universitat Complutense de Madrid.
Treball de Recerca “Ciutadania i discapacitat. Una anàlisi sociològica de la normativa jurídica i les principals polítiques públiques a Espanya “, dirigit pel Dr. Ramon Ramos Torre, amb la qualificació d’Excel·lent, octubre 2008.
Llicenciat en Sociologia per la UCM amb una qualificació d’Excel·lent, juny 2006. Especialitat en Tècniques d’investigació social aplicada i de mercats.
Diplomat en Treball Social per la UCM amb qualificació de Notable, juny 2003.

ANA PELAEZ NARVAEZ

Mèrits curriculars

Llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de Sevilla (Espanya), llicenciada en Psicologia per la Universitat de Sevilla (Espanya), Màster de Postgrau en Necessitats Especials de les Persones amb Discapacitat i cursos de doctorat a la Universitat de Salamanca (Espanya) .

Delegada del Govern d’Espanya en la redacció de la CRPD, centrant-se en la incorporació del gènere de manera transversal i específica. Va formar part del Comitè d’aquesta Convenció durant dos mandats consecutius (2009-2016), sent el seu punt focal en temes de dones i liderant el Medi Dia de Debat general sobre Dones i Nenes amb Discapacitat; també va copresidir el grup de treball encarregat d’una observació general sobre aquesta temàtica. Membre de la Junta Directiva del Lobby Europeu de Dones des 2010 a 2014.

Vocal en qualitat d’experta en el Reial Patronat sobre Discapacitat, a l’Observatori Estatal contra la Violència de Gènere, i en el Consell de Participació de la Dona. Participació en les dues reunions del fòrum polític d’alt nivell sobre desenvolupament sostenible celebrades fins a la data i, en nom de les dones amb discapacitat, ha intervingut en el fòrum de 2017 en relació amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible No. 5.
Actualment és consellera executiva de Relacions Internacionals i Expansió Exterior de l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), Vicepresidenta Executiva de la Fundació CERMI Dones (organització paraigua de les dones amb discapacitat a Espanya), Vicepresidenta del Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF) i presidenta del seu Comitè de Dones.

JOSEP MARIA SOLE I CHAVERO

Mèrits curriculars

Advocat Llicenciat en Dret. Universitat Autònoma de Barcelona 1997.

Formació complementària:

  • Curs Especialització en Dret Urbanístic UdG 2011; Curs d’especialització en Dret Local. UdG. 2007 ;Curs de Gestió de serveis públics. IESE. 2003; Diplomat en Comunitats Europees. Escola Diplomàtica i el Patronat Català Pro Europa.1993 ; Curs de Dret Comunitari. Càtedra Jean Monnet. UAB. 1991

Darrerament, implicat en els debats sobre l’aplicació de l’art. 12 de la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb discapacitat en diversos contextos, destacant la participació com a ponent al World Congres on Adult Guardianship de Washington D.C ( maig 2014), Erkner, Berlin (setembre 2016) i Corea (octubre 2018).

  • Des del juny 2018, Membre del Consell d’Administració de l’EASPD, plataforma europea no governamental i sense ànim de lucre que agrupa  més de 15.000 proveïdors de serveis socials per a persones amb discapacitat. Tanmateix vice-president de la Comissió Permanent pel Dret a la Vida Independent i la Inclusió Social.
  • President del Consell Social de la Fundació Institut Guttmann i membre del Patronat de la institució (maig 2016– actualitat)
  • Vice-president de la Fundació DRISSA(Centre Especial de Treball, serveis socials i residencials per a persones  amb malaltia mental);
  • Vice-president de la Fundació Campus Arnau d’Escala(Recerca i formació en matèria de serveis socials; hi participa la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Girona);
  • Patró, i Secretari del Patronat Fundació iSocial, Juliol 2018.
  • Ex-President de l’Associació Encaix, formada per 12 fundacions tutelars de Catalunya 2007-2015.

Patró, i Secretari del Patronat Fundació iSocial, Juliol 2018.

ESPERANZA ALCAIN MARTINEZ

Mèrits curriculars

Doctora en Dret i Professora Titular de Dret Civil de la Universitat de Granada. – Espanya. Directora del Secretariat per a la Inclusió i la Diversitat (Vicerectorat de Responsabilitat Social, Igualtat i Inclusió) de la Universitat de Granada, des de setembre de 2015 fins a juny de 2019.

Patrona de la Fundació Dret i Discapacitat (BOE 29 de juny de 2010) i Membre del Fòrum Justícia i Discapacitat del Consell General del Poder Judicial des de 2014.

És Codirectora al costat del Prof. Dr. D. Rafael de Lorenzo García del Màster en “Discapacitat, Autonomia Personal i Atenció a la Dependència” (actualment 6a Edición.- 2019/2020) organitzat per la Fundació Dret i Discapacitat i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) amb caràcter semipresencial (60 ECTS).

Coordinadora del Mòdul “Responsabilitat Civil en l’àmbit de les persones amb discapacitat i en situació de dependència” (2 ECTS) del “Màster Propi de Responsabilitat Civil” (60 ECTS) ofert en per la Fundació d’Estudis i Pràctiques Jurídiques de Granada (Col·legi d’Advocats-Universitat de Granada) en el Curs Acadèmic 2013/2014, Curs Acadèmic 2014/2015, Curs Acadèmic 2015/2016.

Dirigeix ​​Programes nacionals i internacionals vinculats a la discapacitat, destacant:
• Programa Campus Inclusiu. Campus sense Límits, Granada, 2013 a 2019 Adjudicat a la Universitat de Granada. Finançat per la Fundació ONCE i la Fundació Repsol en col·laboració amb el Ministeri d’Educació Cultura i Esport.
• Programa INnetCampus (Campus Inclusiu Europeu) de Fundació ONCE, Erasmus *, Universitat de Granada, Universitat de Lisboa i Universitat d’Anvers (2016/2018).
• Programa Trànsit Educatiu a la Universitat de Granada, al costat de la Delegació d’Educació de Granada que permet treballar amb alumnes (amb discapacitat i altres NESE) de Batxiller, orientadors i famílies per donar-los suport, orientar-los i informar-los, de manera que continuïn els estudis universitaris i amb tots els suports necessaris (Campus de Granada, Ceuta i Melilla).
• Investigadora principal el Projecte R + D + I Formació curricular en Disseny per tots els Personas. Coordinadora del Grup de Treball de Grau de Dret. Promogut per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i la Fundació ONCE, octubre 2013- octubre al 2014.
Títol propi de Postgrau “Diploma Formació en Inclusió Social i Laboral de Joves amb Discapacitat Intel·lectual” (3a Edició, Curs 2019/2020) de la Universitat de Granada, cofinançat per la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu (75 ECTS).

M. DELS ANGELS RENOM SOTORRA

Mèrits curriculars

Diplomada en Magisteri i en Treball Social. Professora Contractada Laboral Permanent de la UFR de Treball Social de la UB, Facultat d’Educació Implicació professional centrada en els Sistemes del Benestar Social i gestió i formació del Pràcticum. Especialment en temes de Justícia Penal juvenil i Justícia d’adults.
Gestió: Coordinació dels Practicums de la DTS i del Grau de Treball Social. Representació a l’Observatori de la Discapacitat Física. Coordinació dels programes de mobilitat amb la IRTS (Institut Regional de Travail Social) a Montpeller i Perpinyà. Programes europeus de mobilitat de joves estudiants, amb els partners de la IRTS de Milhouse (Alsàcia) i la Universitat de Kölhn.
Complementa la seva tasca docent en diferents disciplines:
• Màster d’Execució Penal i Justícia Restaurativa. Màster propi de la Facultat d’Educació
• Miembo actiu del GIAD (Grup de Recerca i Assessorament Didàctic) de la UB.
• Col·laboració docent i de mobilitat amb la Universitat Catòlica de München, i la Universitat de Bicoca (Roma).
• Participació en el curs de Maestria de la Universitat Catòlica Pontifícia de Perú i la Facultat d’Econòmiques de la UB
Responsabilitat Social i projectes:
• Cofundadora de l’IRES (Institut de Reinserció Social)
• Dinamitzadora de grups educatius, juvenils
• Projecte “BASKIN at University”, una experiència d’esport inclusiu amb persones discapacitades i estudiants univesitaris, Projecte d’innovació socioeducatiu experimental conjuntament amb la Universitat de Milan i la Universitat de Lió.
Altres projectes:
• Coordinadora, responsable del programa de mobilitat “Joves amb Europa” amb la Universitat de Colònia, IRTS de Mulhouse, i Escola Universitària de Treball Social BCN
Responsable del programa Interuniversitari: IRTS de Montpeller, IRTS Perpinyà, Fundació Pere Tarrés de la URLL (Universitat Ramon Llull i Escola de Treball Social de la UB

XAVIER PUIGDOLLERS NOBLON

Mèrits curriculars

Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la protecció de la població civil en conflictes armats. Professor de Dret Civil a la Universitat Abat Oliba de Barcelona. Membre de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya i membre de la Càtedra UNESCO de Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural.
La seva trajectòria personal i professional ha estat sempre vinculada a l’àmbit social i, de forma preferent, a l’atenció a les persones que necessiten una especial protecció:
En l’àmbit Col·legial actualment és President de la Comissió de Drets de les Persones amb Discapacitat i Patró de la Fundació Sant Raimon de Penyafort. Ha estat Secretari del Col·legi d’Advocats de Barcelona i President de la Secció de Drets de la Infància i l’Adolescència.
En l’àmbit Social és Membre del Comitè d’Honor de la Fundació tutelar ACIDH, d’integració i desenvolupament, Coordinador de l’Eix de Drets Humans de Justícia i Pau i Membre del Consell Municipal de Benestar Social (grup d’Igualtats i oportunitats de la infància) de l’ Ajuntament de Barcelona.
Entre les responsabilitats que ha dut a terme, es troben les del secretari del Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya i altres càrrecs en entitats de caràcter social com la Creu Roja de Catalunya , Càritas, la Fundació Pere Tarrés, la tutela i amics de Sant Raimon de Penyafort, sempre des de la perspectiva de la defensa dels drets humans. Ha publicat articles i llibres sobre aquest tema, especialment els drets dels infants.
Ha estat President de la Fundació Tutelar de Disminuïts Psíquics i Gent Gran, la Tutela, Vicepresident de la Coordinadora Catalana Tutelar, Vicepresident de la Fundació Pere Tarrés i secretari i vocal de diverses fundacions d’atenció a persones en situació de risc.
En l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, ha estat Membre de la Comissió de Tuteles, director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i director general d’Afers Religiosos.Participa habitual en Congressos i actes de debat i divulgació sobre mesures de protecció i defensa dels drets i la dignitat de les persones.

LUIS CAYO PEREZ BUENO

Mèrits curriculars

President del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat CERMI, especialista en fiosofia moraly del dret. Màster en gestió d’empreses.
President de la Fundació CERMI Dones, de la Fundació Dret i Discapacitat i de la Fundació Bequal, vicepresident de la Plataforma del Tercer Sector, patró de la Fundació ONCE i de la Fundació Vodafone Espanya.
Des de 1995, treballa en el sector social de la discapacitat. És Editor d’cermi.es setmanal, el diari de la discapacitat, Director de l’col·leccions de llibres cermi.es, abjectes, Emperò, Telefónica Accessible, Convenció ONU i Diversitat i Inclusió. Vicepresident del Consell Nacional de la Discapacitat i Vocal del Reial Patronat sobre Discapacitat i del Consell Estatal d’ONG d’Acció Social.
Escriptor, traductor i poeta, ha publicat diverses obres, estudis i traduccions tant de creació literària com sobre la realitat social i el moviment de la discapacitat. Entre les seves obres destaca El desmantellament de la discapacitat i altres escrits vacil·lants, publicada per ElCobre Edicions. Ha co-dirigit l’obra col·lectiva Tractat sobre Discapacitat, publicada per l’editorial Thomson-Aranzadi en 2007, i dirigit per aquest mateix segell editorial la monografia Cap a un Dret de la Discapacitat, publicada al novembre de 2009. També aquest any va publicar l’estudi La discapacitat en el Sistema de Seguretat Social. Propostes de millora. La seva última obra individual és Discapacitat, Dret i Polítiques d’Inclusió (febrer de 2010) i ha dirigit les obres col·lectives Dret, Tercer Sector i Inclusió Social (novembre de 2010), 2003-2012: 10 anys de legislació de no discriminació a Espanya ( juliol 2012), Societat Civil, inclusió social i sector fundacional a Espanya (juliol 2014), Comentaris a la Llei del Tercer sector d’Acció social (juny 2016) i la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat 2006/2016: Una dècada de vigència (octubre 2016).
És membre del Capítol Espanyol del Club de Roma. Premi Màster d’Or del Fòrum d’Alta Direcció 2007. El 2008, li va ser concedida pel Ministeri de Justícia la Creu Distingida de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort, al mèrit en el Dret i la Justícia. El 2011, el Govern d’Espanya, a través del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, li va atorgar la Creu d’Or de l’Ordre Civil de la Solidaritat Social. El diari EL MUNDO.es l’ha inclòs a la llista dels 500 espanyols més influents dels anys 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014, en l’àmbit “poder alternatiu”.

MANUEL ARMAYONES RUIZ

Mèrits curriculars

Doctor en Psicologia i Director de Desenvolupament de l’eHealth Center de la Universitat Oberta de Catalunya i professor agregat de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la mateixa universitat. El Dr. Armayones és investigador en el grup de recerca PSiNET (Psicologia, Internet i Salut). Grup consolidat per l’AGAUR.

Acreditació de Recerca AQU, Acreditació ANECA: professor contractat doctor, professor universitat privada

La seva recerca se centra en l’anàlisi dels efectes psicològics de la interacció amb les noves tecnologies i la utilitat d’aquestes per contribuir a la millora de la salut i qualitat de vida dels ciutadans a través de l’estudi de les tècniques de persuasió psicològica que contribueixen a l’adherència a les intervencions en salut. Director del comitè científic del Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal, Discapacitat física i orgànica, envelliment i cronicitat.

Recentment ha estat designat per l’organització HIMMS com un dels 50 líders europeus en l’àmbit de l’eHealth. Sent l’únic entre els 5 espanyols que formen el grup que procedeix de l’àmbit universitari.

JESUS HERNANDEZ GALAN

Mèrits curriculars

Doctor Enginyer amb qualificació excel·lent cum laude. Com a formació de postgrau cal destacar entre altres Màster en Gestió de PIMES, Màster en Gestió Mediambiental i PDG per l’IESE. És expert en innovació per la Stanford University i per la London School of Economics. Ha participat com a director o membre del tribunal en més de 10 tesis doctorals.

Ha dirigit multitud de projectes d’investigació tant a nivell nacional com europeu.

És President de la Plataforma Tecnològica per a la Salut, el Benestar i la Cohesió Social i vicepresident de l’European Network for Accessible Tourism. Dirigeix diversos grups de treball per a l’elaboració de normes, destacant President del Comitè Tècnic de Normalització 170, el mandat europeu per normalitzar l’accessibilitat en compres públiques en l’entorn construït i la norma ISO de turisme accessible

NURIA RAJADELL PUIGGROS

Mèrits curriculars

Doctora en Pedagogia i des de 1992 Professora Titular en l’àrea de Didàctica i Organització Educativa.
Coordinadora del grup d’innovació docent GIAD Grup de Recerca i Assessorament Didàctic) i del grup PRAXIS (Grup de recerca i innovació docent del Pràcticum de Pedagogia), de la Universitat de Barcelona.
Especialitzada en assignatures relacionades amb “Estratègies i Recursos Didàctics”, en el grau de Pedagogia i diferents màsters universitaris. Directora del Màster “Atenció a nens de 0-3 i famílies: perspectiva biopsicosocial, educativa i comunitària”. Com a línies d’investigació figura el disseny i aplicació d’estratègies i recursos didàctics aplicats en diferents escenaris educatius així com per diferents agents de formació.

MARIA VIRGINIA MATULIC DOMANDZIC

Titulacions acadèmiques

Doctora per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciat en Antropologia Social i Cultural i Diplomat en Treball Social. Màster en Recerca en Sociologia (UB).

Ha treballat durant 19 anys com a treballador social en diversos camps professionals: serveis socials bàsics, salut mental, tòxics, infància en risc, comunitat gitana i immigració. Ha dut a terme diversos projectes relacionats amb la intervenció social amb famílies en risc, assessorant a localitats de la província de Barcelona en temes relacionats amb la immigració, la supervisió professional a la Fundació IRES i la formació contínua en Professionals bàsics de serveis socials.

Des de 2001 és professora d’ensenyament de treball social a la Universitat de Barcelona d’assignatures de treball social i serveis socials. Investigador i membre del Grup de Recerca i Innovació de T.S., G.R.I.T.S.), La investigació principal és el treball social amb les famílies. És membre del Grup d’Innovació Docent Trans de la facultat d’Educació.

Recerca en curs: -Investigació sobre famílies en situacions de manca d’habitatge a Barcelona. Xarxa d’atenció a Persones sense llar a la ciutat de Barcelona (2018-2020). -Investigació sobre l’avaluació de la fidelitat de l’habitatge primer a la Fundació Arrels (2018-2020).
Altres mèrits: XIV Premi d’Investigació Científica sobre “Nous perfils de persones sense llar a la ciutat de Barcelona”: un pendent en els serveis socials de proximalidad. Documents de Treball Social (DTS, 2010).

DULCINEA MEJIDE VIDAL

Titulacions acadèmiques

Enginyera industrial de formació complementada amb diferents programes formatius en matèria ambiental, responsabilitat corporativa i lideratge.
A Suez Spain he assumit diferents funcions en l’àmbit d’operacions, liderant projectes relacionats amb l’anàlisi i la gestió d’informació operativa; així com impulsant accions i projectes relatius a la digitalització dels processos i gestió del canvi.
Des 2016 assumeix la Direcció de Desenvolupament Sostenible, promovent projectes ambientals relatius a canvi climàtic, economia circular, biodiversitat i projectes socials com el diàleg amb els grups de relació, el voluntariat corporatiu i la conscienciació i sensibilització sobre diferents temàtiques. En 2018 se suma la Direcció d’Equitat com a responsable.

FERRAN CORTES IZQUIERDO

Titulacions acadèmiques

Doctor per la UB, llicenciat en Sociologia i diplomat en Treball Social; professor titular de la URF de Treball Social a la Universitat de Barcelona, ​​especialitzat en treball comunitari, participació ciutadana i revitalització cultural.
També exerceix de docent en el Màster de Gestió Cultural i en el Màster d’Intervencions Socials i Educatives. Compromès en la gestió acadèmica, és membre del Comitè d’Estudi i del Comitè Coordinador on imparteix la docència.
Membre del Grup d’Innovació Docent Transnet. En el marc d’aquest grup, participa en l’impuls del Servei d’Aprenentatge com a metodologia i estratègia docent per desenvolupar el compromís social de la universitat.
Codirector del màster “Art per a la transformació social, la inclusió i el desenvolupament comunitari: la mediació artística”.
La seva tasca docent també la compagina amb l’impuls del projecte “Baskin Mundet”, un equip de Bàsquet inclusiu format per persones amb capacitats diferents.

OSCAR MORAL ORTEGA

Mèrits curriculars

Advocat de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid, Assessor Jurídic del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), President CERMI Comunitat de Madrid, Patró de la Fundació Dret i Discapacitat.
El 2006, li va ser concedida pel Ministeri de Justícia la Creu d’Honor de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort.
És ponent i professor a Màsters, cursos, experts, congressos i jornades en Universitats i escoles d’àmbit nacional i internacional:
Universitat Nacional a Distància (UNED), Universitat Complutense de Madrid, Universitat d’Alcalá d’Henares, Universitat de Granada, Universitat d’Alacant, Universitat Internacional Menéndez i Pelayo Centre Superior d’Estudis Universitari La Salle a Madrid, Universitat Pontifícia de Comillas ICAI-ICADE, Universitats Javierana i Monserrate a Bogotà (Colòmbia), Centre de Recerca, Informació i Suport a la Cultura, AC de Ciutat de Mèxic i en el Consell Nacional de Drets Humans d’Egipte.

M. DEL CARMEN BARRANCO AVILES

Mèrits curriculars

Doctora en Dret per la Universitat Carlos III de Madrid des de 1999.
Des de 2003 i en l’actualitat és Professora Titular de Filosofia del Dret d’aquesta Universitat i Directora de l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Cases.
Ha estat també professora de Filosofia del Dret a la Universitat d’Alcalá des de 2004 fins a 2006. En aquestes dues Universitats ha impartit docència en grau i postgrau sobre Teoria del Dret, Filosofia del Dret, Drets Fonamentals, Argumentació Jurídica i Ètica de les Professions i de les Organitzacions i ha tingut l’ocasió de dirigir diverses tesis doctorals.
La seva recerca s’ha desenvolupat al voltant de dos grans temes, el relatiu a l’aplicació i a la interpretació del Dret, i el dels drets humans. En l’actualitat els seus interessos investigadors recauen sobre el paper del jutge a l’Estat constitucional i sobre els reptes contemporanis a la universalitat dels drets humans. En relació amb aquest últim aspecte, les seves línies prioritàries d’investigació i el seu treball clínic en els últims anys s’han referit a la igualtat i no discriminació de les persones en situació de vulnerabilitat, qüestió sobre la qual ha participat en nombroses trobades, projectes i obres col·lectives, moltes referides als drets de les persones amb discapacitat. Ha compaginat la seva activitat docent i investigadora amb tasques de gestió, de manera que per exemple ha estat directora del Doctorat en Dret: Programa en Drets Fonamentals (UC3M), Codirectora del Doctorat en Unió Europea i Drets Humans (UAH), Directora del Màster en drets Fonamentals (UC3M), Vicedegana del Doble Grau en Dret i Ciències Polítiques, del Doble Grau en Estudis Internacionals i Dret, d’Igualtat i Cooperació, Codirectora de la Clínica Jurídica en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques (UC3M) i vicerectora Adjunta de orientació i Discapacitat.

AGUSTIN HUETE GARCIA

Mèrits curriculars

Doctor per la Universitat de Salamanca. Programa de doctorat: “Avenços i Perspectives en la Investigació sobre persones amb Discapacitat”. Facultat de Psicologia. Universitat de Salamanca. Llicenciat en Sociologia. Especialitats en Ecologia Humana i Sociologia de l’Empresa. Facultat de Ciències Socials. Universitat de Salamanca.

Des de 2008 fins a l’actualitat. Professor de Sociologia. Facultat d’Educació. Departament de Sociologia i Comunicació. Universitat de Salamanca.
Des de 1999 fins a l’actualitat: Diverses col·laboracions professionals, amb l’Institut Universitari d’Integració en la Comunitat (INICO). Universitat de Salamanca.

Soci fundador, administrador i director de intersocial S.L., societat dedicada a activitats de consultoria, formació, investigació i desenvolupament en l’àmbit del Tercer Sector, amb especialització en salut, discapacitat, dependència i exclusió social.

MERITXELL CARALT CARALT

Mèrits curriculars

Licenciatura en Ciencias Politicas y de la Administración. 

Formación complementaria:

2014  Técnicas de análisis de tendencias y diseño de proyectos para cambio social (9 horas). Colegio de Científicos políticos y sociólogos de Cataluña

  1. Participación interna en entidades (25 horas). La Fundación Pere Tarrés
  2. Trabajo en equipo y gestión del tiempo (20 horas). TRICERH
  3. Formación en Especialización: Técnico en Control de Calidad (normas ISO) (240 horas). INGECAL
  4. Lengua Jurídica Catalana (25 horas). Universidad Abierta de Cataluña
  5. Participación ciudadana en urbanismo municipal (18 horas). Colegio de politólogos y sociólogos de Cataluña e INDIC, iniciativas y dinámicas comunitarias

Actualmente es la Secretaria técnica del Comité Catalán de Representantes de Personas con Discapacidad COCARMI responsable de coordinar técnicamente las líneas de trabajo y las acciones propuestas por el Comité, Implementar y seguir las resoluciones adoptadas, así como desarrollar las herramientas, los mecanismos y las actividades necesarias para su realización.

MARIA CONSUELO DEL MORAL AVILA

Mèrits curriculars

Arquitecta urbanista per la Universitat de Sevilla i doctora per la Universitat de Granada. És màster en Urbanisme i titulada en Adaptació Pedagògica per la Universitat de Granada.
Professora col·laboradora i investigadora del Departament de Construccions Arquitectòniques de la UGR amb docència a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura.
Des de principis de l’any 2016 és directora de l’Àrea d’Accessibilitat Universal, pertanyent al Secretariat per a la Inclusió i la Diversitat del Vicerectorat de Responsabilitat Social, Igualtat i Inclusió de la Universitat de Granada.
Ha mantingut diverses estades de recerca i docència a l’estranger: al Centre d’Investigació de Barreres Arquitectòniques i Urbanístiques de la Facultat de Disseny, Arquitectura i Urbanisme de Buenos Aires, Argentina, CIBAUT-COPROMA; en el Programa Europeu LEONARDO DA VINCI, 2008-2010, col·laborant en la docència i assessorament per a la Comunitat Autònoma d’Andalusia del projecte “Design for All” de la Xarxa ENSA, Paris (França), Brussel·les (Bèlgica), Estocolm (Suècia) , Hällefors (Suècia).
Autora i coautora d’articles científics en revistes d’impacte, de llibres, de capítols de llibres i de comunicacions en Congressos Internacionals en matèries com construcció, rehabilitació, accessibilitat universal, igualtat de gènere i innovació en la docència.
Dirigeix ​​diverses línies de recerca en matèria d’accessibilitat en l’entorn físic, construcció sostenible i antisísmica, urbanisme i valoracions immobiliàries.
Ha estat coordinadora del Seminari per a la implantació de l’accessibilitat universal en la titulació d’Arquitectura a Espanya.

LAURA SERRA SERRA

Mèrits curriculars

2017. Doctora en Drets Humans, Doctorat en Estudis Avançats en Drets Humans, Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), Espanya.
• Doctorada amb distinció Cum Laude
• Doctorada amb distinció Doctor Internacional
• Tesi Doctoral titulada: Dones amb discapacitat i situacions d’opressió. Deconstrucció Feminista: desestabilitzant les jerarquies dels dominis de poder (Febrer 2017, 486 pp.)
• Tesi doctoral guanyadora de la III Edició del Premi “Pilar Azcárate” de la Universitat Carlos III de Madrid en matèria de gènere i igualtat d’oportunitats (Resolució del Rector de la UC3M del 28 de febrer de 2018)
• Tesi doctoral guanyadora del Premi Extraordinari de Doctorat de la UC3M 2017-2018, pel Doctorat en Estudis Avançats en Drets Humans (Resolució del Rector de la UC3M del 17 de desembre de 2018)
2015. Magister en Drets Humans, Màster Oficial en Estudis Avançats en Drets Humans, Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), Espanya.
• Tesi de Màster titulada: L’esterilització forçosa i / o involuntària en la dona amb discapacitat intel·lectual. Anàlisi des d’una perspectiva de Drets Humans (gener de 2015, 116 pp.)
2008. Llicenciada en Dret, Facultat de Dret, Universitat Nacional de Mar del Plata (UNMDP), Argentina
Actualment exerceix de Tècnica experta en Drets Humans. Comissionat per a Universitat, Joventut i plans especials a la Fundació CERMI Dones.

CARLOS DE LA CRUZ MARTINEZ-ROMO

Mèrits curriculars

Doctor en Psicologia i Sexòleg
Càrrecs exercits:
• Director Màster Universitari en Sexologia UCJC (des de 2012)
• Director Màster en Sexologia a Distància UCJC (des de 2009)
• Cap de Secció de les Àrees d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Leganés (des de 2013)
EXPERIÈNCIA DOCENT:
• Professor i responsable de l’Assignatura: Educació Sexual, Etapes i Àmbits. Principis Bàsics (des de 2012) en el Màster Universitari de Sexologia (des de 2012) i en el títol propi: Màster en Sexologia
• Professor i responsable de l’assignatura “Abordatge pedagògic de la violència sexual i de gènere i de la prevenció d’embarassos i MTS / ITS” en el Màster Universitari de Sexologia (des de 2012) i en el títol propi: Màster en Sexologia
• Professor en el Màster de Psicooncologia de la Universitat Complutense
• Professor en el Màster en Integració de persones amb discapacitat- Qualitat de vida “Universitat de Salamanca – Plena Inclusió
• Professor tutor de la Universitat Complutense
• Professor en el Màster trastorns de l’espectre de l’Autisme Universitat Europea Miguel de Cervantes (UEMC)
• Professor del Màster en Trastorn de l’espectre autista d’ISEP Institut Superior d’Estudis Psicològics
COL·LABORACIONS I ENTITATS
• Assessor de Plena Inclusió Confederació per temes de Sexualitat (autor del Posicionament a favor del Dret a la Sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual)
• Vicepresident de l’Associació Estatal “Sexualitat i Discapacitat”
• Patró de la FUNDAEPS (Fundació d’Educació per a la Salut)
Formador de la Confederació ASPACE (Paràlisi Cerebral)

ISABEL CABALLERO PEREZ

Mèrits curriculars

Llicenciada en Dret. Especialitat en Dret Públic. Facultat de Dret de la Universitat de Sevilla (19939, actualment està realitzant estudis de Llicenciatura en Antropologia Social i Cultural. (II Cicle). Facultat de Geografia i Història. Universitat de Sevilla.
Experta Universitària en Investigació Acció Participativa. Universitat Pablo de Olavide de Sevilla (2001). 308 hores. Direcció: Dr. D. Esteban Ruiz Ballesteros. Experta Universitària en Avaluació, Programació i supervisió de Polítiques d’Inserció. Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). 2001-2002. Dr. José Félix Tezanos, i Especialista en Gestió Directiva d’Organitzacions No Lucratives. Universitat nacional d’Educació a Distància (UNED). 2015-2016.
Actualment exerceix la coordinació de la Fundació CERMI Dones:
• Formació: Disseny i impartició cursos presencials i on line destinats a professionals de serveis de salut i serveis socials (comunitaris, especialitzats, adopció, etc.).
Assistència tècnica nacional i internacional: Assessorament en la redacció del II Pla Integral d’Acció per a les Dones amb Discapacitat 2013/2016 de CERMI. Desenvolupament de tasques d’Assistència Tècnica Especialitzada en matèria de gènere i discapacitat en el marc del Programa Integral de Lluita contra la Violència de Gènere (PILCVG), executat pel Govern de l’Uruguai amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID ). Novembre de 20013 / maig 2014. Desenvolupament de tasques d’Assistència tècnica en el Comitè d’Experts sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides a Ginebra (Suïssa), òrgan de persones expertes independents que supervisa l’aplicació de la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat. 2014-2016.

BLANCA BORQUEZ POLLONI

Mèrits curriculars

Advocada. Doctora per la Universitat de Barcelona. Investigadora del Departaments d’Estudis Extensió i Publicacions i Coordinadora del Programa de Bioètica, de la Biblioteca del Congrés Nacional de Xile. Membre i Investigadora de l’Observatori de Bioètica i Dret – Càtedra UNESCO de Bioètica, Universitat de Barcelona.

ÀREES DE RECERCA DESENVOLUPADES ÀMBIT PROFESSIONAL I ACADÈMIC
Drets Humans. Bioètica. Poblacions Vulnerables. Agenda 2030. Objectius de Desenvolupament Sostenible. Salut. Dret Sanitari. Processos de presa de decisions en Salut. Consentiment informat. Atencions de Salut i Adolescents. Seguretat del Pacient. Gestió de Riscos Jurídic Sanitaris. Violència contra la infància.

Actualment exerceix com:
• Investigadora del Departament d’Estudis, Extensió i Publicacions, Biblioteca del Congrés Nacional de Xile. Funcions d’assessoria parlamentària, particularment, en matèria de diplomàcia parlamentària (participació de parlamentaris xilens en instància regionals i internacionals) i funció representativa, a més de coordinació de Programa Bioètica.
Membre i investigadora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Càtedra UNESCO de Bioètica (OBD), Universitat de Barcelona. Funcions com a investigadora, membre del Grup d’Opinió de l’OBD i docent en Màster de Bioètica i Dret (MBD) i Màster en Alimentació, Ètica i Dret (MAED).

NURIA FUSTIER GARCIA

Mèrits curriculars

Treballadora Social i Llicenciada en Dret. Actualment doctoranda en la línia d’investigació Treball Social, serveis socials i política social – Universitat de Barcelona, ​​matriculada en el Programa d’Doctorat Educació i Societat de la Facultat d’Educació.

Màster Oficial en Intervenció Social en Societats del Coneixement – UNIR Universitat Internacional de la Rioja 2015. Màster en Direcció i Gestió de les Administracions Locals – IL3 Universitat de Barcelona 2001. Màster en Direcció de Recursos Humans – CEREM Escola Internacional de Negocis (Madrid) 2000 .

Actualment exerceix com
• Professora associada de la Facultat de Pedagogia. Departament de Treball Social i Serveis Socials – Grau en Treball Social.
• Col·laboradora de SOCIEUX + per a l’assessorament expert en projectes d’Assistència Tècnica de la Unió Europea per països extracomunitaris.
• Consultora independent en polítiques socials i administració local.
Sòcia fundadora i consultora d’CoopSoc: Laboratori d’Idees Socials, SCCL.

MERCEDES D. RIOS HERNANDEZ

Mèrits curriculars

Doctora i professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona Llicenciada en Educació Física i doctora en Ciències de l’Educació (Universitat de Barcelona, 2005).
Professora titular de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona (UB). Especialista en educació física i inclusió de l’alumnat amb diversitat funcional i de persones en risc d’exclusió social. Va ser assessora, des de l’inici, del programa municipal d’esports i diversitat funcional “L’esport inclou”, promogut per l’Institut Barcelona Esports (IBD), i promotora, des del curs 2003-2004, de les trobades sociodeportivos UB-centres penitenciaris i de salut mental, i dels crèdits d’aprenentatge servei en Educació Física i Intervenció Socioeducativa de la Facultat d’Educació de la UB.

CONCEPCIO REIG SANSÓ

Mèrits curriculars

Pedagoga Terapeuta i Logopeda per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i Diplomada Universitària en Comunicació Persuasiva per la UOC.

Professora associada del Departament d’Organització i Didàctica Educativa de la Facultat d’Educació de la UB. Des de setembre 2016. Docent de les assignatures de Diversitat i educació, Creativitat i innovació educativa, Processos d’aprenentatge i pràctica docent, i tutora de Pràcticum.

Pedagoga i Logopeda responsable de l’equip psicopedagògic l’Escola Hatikva. Des de setembre 2.012 directora fundadora del centre + Capacitats, especialitzat en intervencions terapèutiques d’estimulació dels processos cognitius, comunicació i llenguatge en persones amb discapacitat intel·lectual. Coordinadora de la Consultoria Pedagògica del COPEC

JOSEFA TORRES MARTINEZ

Mèrits curriculars

Llicenciada en Dret per la Universitat d’Alcalá d’Henares; Màster en Direcció i Gestió d’Empreses per la Universitat Autònoma de Madrid-IMADE; Màster en Direcció i Gestió de PIMES.

Actualment és secretària de la Comissió d’Inclusió Laboral de CERMI. Membre de la Comissió d’RSE de CERMI. Membre del Grup de Treball de Dependència i del Grup de Treball de Contractació Pública de CEPES. Membre de la RIS (xarxa d’inclusió social)

trajectòria professional
Vinculada professionalment, des de fa anys, a Fundació ONCE, ha estat Directora de l’Àrea d’Ocupació de FSC; l’any 2002 va ser nomenada directora de Formació i Ocupació de Fundació ONCE i presidenta de l’Associació FSC-Discapacitat. El 2010 va ser nomenada directora gerent de la Fundació Lluís Vives. Des de l’any 2012 és Directora Gerent de FEACEM i des 2018 secretària general de FEACEM

Altres participacions d’interès actuals
Des 2015 forma part del Patronat de la Fundació ONCE. I des 2018 del Patronat de la Fundació BEQUAL. Membre de la Junta Directiva de l’Associació ILUNION Ocupació i del Comitè Assessor de l’Associació S’INSERTA Ocupació És professora visitant del Màster en Economia Social (cooperatives i entitats no lucratives) de l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa IUDESCOOP de la Universitat de València. Imparteix una sessió en el Màster en Discapacitat, Autonomia Personal i Atenció a la Dependència de la Fundació Dret i Discapacitat.

JOSEFA TORRES MARTINEZ

Mèrits curriculars

Llicenciada en Dret per la Universitat d’Alcalá d’Henares; Màster en Direcció i Gestió d’Empreses per la Universitat Autònoma de Madrid-IMADE; Màster en Direcció i Gestió de PIMES.

Actualment és secretària de la Comissió d’Inclusió Laboral de CERMI. Membre de la Comissió d’RSE de CERMI. Membre del Grup de Treball de Dependència i del Grup de Treball de Contractació Pública de CEPES. Membre de la RIS (xarxa d’inclusió social)

trajectòria professional
Vinculada professionalment, des de fa anys, a Fundació ONCE, ha estat Directora de l’Àrea d’Ocupació de FSC; l’any 2002 va ser nomenada directora de Formació i Ocupació de Fundació ONCE i presidenta de l’Associació FSC-Discapacitat. El 2010 va ser nomenada directora gerent de la Fundació Lluís Vives. Des de l’any 2012 és Directora Gerent de FEACEM i des 2018 secretària general de FEACEM

Altres participacions d’interès actuals
Des 2015 forma part del Patronat de la Fundació ONCE. I des 2018 del Patronat de la Fundació BEQUAL. Membre de la Junta Directiva de l’Associació ILUNION Ocupació i del Comitè Assessor de l’Associació S’INSERTA Ocupació És professora visitant del Màster en Economia Social (cooperatives i entitats no lucratives) de l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa IUDESCOOP de la Universitat de València. Imparteix una sessió en el Màster en Discapacitat, Autonomia Personal i Atenció a la Dependència de la Fundació Dret i Discapacitat.

MARC ALEXY VALET

Mèrits curriculars

Formador de Baskin, esport inclusiu i Activitat Física Adaptada en xarxes escolars (Llombardia)
Consultor en processos de formació i disseny de projectes en àmbit d’educació, esport, innovació, inclusió (per a persones amb i sense discapacitat), Professor en diverses universitats (França i Itàlia), principalment en Ciències de l’esport (amb ponts ocasionals amb les Ciències de l’educació / formació, Treball social), Dissenyador de projectes al tercer sector: consolidació o innovació de serveis, enfortiment d’habilitats personals i habilitats organitzatives, innovació tecnològica (Milà-Rho), coordinador de projectes en el tercer sector (empresa social i associació voluntària) en activitats de temps lliure per a persones amb i sense discapacitat i / o desavantatges socials (Milà-Rho), Educador en activitats escolars, serveis d’atenció domiciliària i activitats d’oci per a persones amb i sense discapacitat (Rho).
Formació, Disseny de projectes, Recerca i desenvolupament: en temes d’innovació social / cultural, pedagògica / educativa, amb especial atenció a la pluralitat humana i la cultura inclusiva (disseny per a tots) al sector privilegiat del moviment i l’esport amb una marcada propensió a la dimensió internacional ( “glocal”).

IRENE DE VICENTE ZUERAS

Mèrits curriculars

Doctora per la Universitat de Barcelona (U.B.). Llicenciada en Psicopedagogia i diplomada en Treball Social. Experta en Supervisió en Treball Social (T.S.). Ha exercit com T.S. en diferents àmbits (malalts crònics, persones majors dependents, persones amb problemes d’addiccions) i institucions públics i del tercers sector.
Des de 1995 és professora de l’actual UFR (Unitat de Formació i Investigació) de la U.B. d’assignatures de Treball Social i Serveis Socials en el Grau de l’Ensenyament de Treball Social. És investigadora del Grup de Recerca i Innovació en T.S. (G.R.I.T.S.) que té com a investigació principal el Treball Social amb les Famílies.
Investigacions realitzades:
• La intervenció amb les famílies des del Treball Social, finançada per la Fundació La Caixa
• Avaluació de l’impacte en la intervenció amb les famílies de nens en situació de risc ateses durant l’any 2013. Investigació realitzada a demanda de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
• La responsabilitat dels treballadors socials en l’autodeterminació dels col·lectius més vulnerables (beca d’investigació de la Fundació Víctor Grifols i Lucas)
• La incidència de la llei integral contra la violència de gènere en la formació inicial del professorat en el marc del Pla Nacional I + D + I Institut de la Dona-Ministeri d’Igualtat.
Recerca en curs:
• Dones sense llar a la ciutat de Barcelona (2016-2018). Convenis de recerca amb sis entitats del tercer sector de la Xarxa d’atenció a persones sense llar: Arrels Fundació, Assís Acollida, Càritas, Llar de Pau, Prohabitatge i Lola no estàs sola.
Direcció de diverses tesis doctorals a la línia de: Treball Social, Serveis Socials i Política Social del Programa de Doctorat Educació i Democràcia de la Facultat d’Educació de la UB.

ELENA ANTELO GARCIA

Mèrits curriculars

Graduada en Treball Social i Màster en Intervenció Social a les Societats del Coneixement per la UINR
Experta Universitària en Mediació Civil i Resolució de Conflictes. Civil i Mercantil. UDIMA (Universitat a Distància de Madrid) i EDADE (Alta escola Dir. I Adm. D’Empreses), Formaçao Avançada en Gestao per a Gestors dóna Reabilitaçao. Centre de Reabilitaçao Profissional de Gaia. Portugal, Experta en Avaluació, Programació i supervisió de Polítiques d’Inserció Social. UNED i Experta en Direcció i Gestió de Programes de Voluntariat.

Compta amb una àmplia experiència en la direcció i gestió d’entitats no lucratives desenvolupant tasques de planificació, organització, integració de personal, direcció i control. També desenvolupament professional en l’àmbit directiu d’una corporació de dret públic d’àmbit autonòmic, realitzant tasques, a més de les anteriorment descrites, de representació institucional.

Actualment exerceix les funcions i responsabilitats de gerència de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica COCEMFE: Planificació estratègica i operativa, Organització estructural de l’entitat, Supervisió i Control de les diferents àrees i serveis, Seguiment de resultats i de Representació institucional.